top of page

שאלות ותשובות

שאלה: איזו כשרות יש לכם?

תשובה: כשרות פרווה למהדרין (כשר לפסח) על ידי הרב האזורי צפון השומרון הרב ראובן עוזיאל וכשרות של בדץ חתם סופר בני ברק על הדבש.  על מוצרי המכוורת יש כשרות של הרב עוזיאל ללא מהדרין.

 

שאלה: האם אתם מזינים את הדבורים שלכם במי סוכר?

תשובה: אנו לא מזינים את הדבורים במי סוכר כלל, ויש לנו בדיקות מעבדה המעידות על כך של חברת Intertek  המעבדה הכי טובה בעולם לבדיקות איכות של דבש ( תוצאות הבדיקות מפורסמות תחת קטגוריית תעודות ואישורים). אנו משאירים לדבורים מספיק דבש עבור הכוורת עצמה.

 

שאלה: האם הדבש שלכם מחומם?

תשובה: הדבש שלנו לא מחומם כלל ובתקופות הקרות רובו כבר מתגבש, למעט דבשים חדשים שגם הם יתגבשו במהלך הזמן.

 

שאלה: היכן המכוורת ממוקמת?

תשובה: ביישוב חרמש בית מספר 4 (משק משפחת פרדייס בוויז) נשמח לראותכם 😊

 

שאלה: מה זה בעצם דבש מפרחי אבוקדו? אקליפטוס? הדרים? כותנה?....

תשובה: הכוורות שלנו ממקומות לפי אזורי חקלאות או פריחות ספציפיות, למשל כוורות שממוקמות במטעי אבוקדו יאספו מהפרחים של עצי האבוקדו צוף של פרחי האבוקדו ובכך יהיה לנו דבש מפרחי אבוקדו. וכך גם לגבי פרדסים של הדרים וחורשות של אקליפטוס. במידה ואנו לא יודעים את מקור הפריחה הספיציפי אנו קובעים שזה פרחי בר כי יש מגוון גדול של פרחים.

 

שאלה: איך יודעים אם דבש הוא אמיתי וטהור?

תשובה: הדרך היחידה לדעת זאת היא דרך בדיקת מעבדה המוסמכת לכך.

 

שאלה: האם יש לדבש תוקף?

תשובה: לדבש אין תוקף. זהו מוצר שבתנאים נאותים (מקום מוצל וקריר) ומבלי להשתמש באותה כפית כמה פעמים או כניסת נוזלים לדבש, הוא יכול להחזיק ללא הגבלת זמן מבלי להתקלקל.

  • לדבש מופיע תוקף על הצנצנת לפי תקנות משרד הבריאות

 

 

שאלה: האם דבש צריך להתגבש והאם כדי להחזירו למצב נוזלי?

תשובה: התגבשות הדבש זהו תהליך טבעי של הדבש ואחד מסימני האיכות שלו. אנו לא ממליצים לחמם אותו ולהחזירו למצב נוזלי.

 

שאלה: האם אתם נותנים לדבורים שלכם אנטיביוטיקה?

תשובה: לא, אנו לא משתמשים באנטיביוטיקה.

bottom of page